Cărţi

 Cărţi pentru copii...

17 x 24 cm , 162 pagini color , Coperte cartonate

Culegere de cele mai frumoae povestiri din Vechiul si Noul Testament, scrise cu talent literar si cu fidelitate teologica de catre cunoscuta scriitoare de texte pentru copii Zoe Kanava si impodobita cu reprezentari in stil bizantin, potrivite pentru copii17 x 25 cm, 326 p.
(Ilustraţii bizantine, foarte frumoase. Text puţin greoi, dar e f.bună pentru copiii mai mici, care se pot uita la poze în timp noi ce le povestim pe înţelesul lor - N.C.)


32 de planşe de colorat despre Domnul Hristos, pornind de la izgonirea din Rai (momentul în care este anunţată venirea Mântuitorului) şi mergând până la Înălţarea Domnului. Fiecare planşă este însoţită de:
  • - un text despre evenimentele ilustrate
  • - rubrica „Ce pot să învăţ de aici?”, care face mesajul Evangheliei actual în viaţa cotidiană a copilului, prin diverse problematizări sau activităţi practice.
Editura: Teofilia  Câteva titluri:Editura: Iona
An de apariţie: 2010
Nr. de pagini: 32
Cartonată, format: 24x26 cmEditura: Iona
An de apariţie: 2010 
Nr. de pagini: 32
Cartonată, format: 20x25

Sunt foarte bine alcătuite şi extrem de frumos ilustrate!
Câteva titluri:
 
Carte de colorat cu autocolante
16 pagini
14 Icoane
Un poster A3 full color şi 16 stickere incluse! Set 12 carticele ilustrate color cu pilde din Biblie, din Pateric, sau din Vietile Sfinilor.    •  NOU! Seria "Au fost cândva copii" - Editura Egumeniţa

Pe când a fost copil starețul Porfirie, a avut drept singură companie a sa o carte cu viața Sfântului Ioan Colibașul. Și visa precum și Sfântul acela că într-o zi ar voi să plece, întocmai precum și Sfântul a făcut, cu o corabie ce repede călătorește.
n Constantinopolul acoperit de nea, micul Anastasie întâlnește nemărginita dragoste a lui Hristos. Călătorind spre Sfintele Locuri, îmblânzește valurile cu o mică cruce, pe care totdeauna o purta cu sine. Odată cu trecerea anilor, Anastasie devine Sfântul Nectarie, sfântul iubit al copiilor, iar minunile lui ajung până la marginile pământului.


... şi cărţi pentru părinţi şi cateheţi
 
Autor: Magdalena, maica, Editura: Deisis
Format: 13 x 20 cm
380 pagini

Traducere de Cristian Pop si diac. Ioan I. Ica jr.

Editia a II-a
Într-un moment când literatura catehetică ortodoxă adresată copiilor sau educatorilor lor începe să abunde, elaborată de obicei de autori fără prea multă experienţă [...]

Autor: Magdalena, maica, Editura: Deisis
Pagini: 182
Format: 11×18 cm

Editia a II-a
Maica Magdalena de la mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul, Essex, a stareţului Sofronie — ucenic al Sfântului Siluan —, a realizat un minunat îndrumar pentru toţi părinţii ortodocşi. Acest mic volum cuprinde tot ce este necesar pentru edu [...]Autoarea, având peste 50 de ani de experienţă în rândul copiilor din Biserică, reuşeşte o sinteză admirabilă a propriei experienţe în lucrarea cu copiii.
Ca o carte de vizită a acestei cărţi, vă transcriu cele 5 obiective pe care consideră ea că se bazează educaţia catehetică în Ortodoxie:
  1. Să sprijine copiii în dobândirea sentimentului realităţii prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră.
  2. Să-i ajute să-şi dea seama că nimeni nu e singur din perspectiva lui Dumnezeu, că noi toţi facem parte din Trupul Său, Biserica.
  3. Să cultive o autentică dezvoltare a minţii şi sufletului fiecăruia.
  4. Pe măsură ce copiii cresc, să-i ajute să recunoască cu evlavie sfânta taină a dumnezeirii, dincolo de limitele raţiunii umane.
  5. Să-i ajute să înţeleagă faptul că credinţa creştină nu reprezintă un compartiment izolat, ci implică întreaga persoană şi întreaga viaţă.