joi, 22 septembrie 2016

Calendar pentru Postul Maicii Domnului

Mary Laura Wilson, artist şi mămică ortodoxă, ne oferă un calendar de folosit în timpul Postului Maicii Domnului, pentru ca cei mici să petreacă această perioadă în duhul sărbătorii, numărând mai uşor zilele care au rămas până la praznic.
Calendarul este însoţit şi de alte idei, pe care le găsiţi aici.

Thank you, Mary Laura, for your sharing!


vineri, 22 iulie 2016

Scurte materiale video

 O serie de materiale video foarte folositoare în discuţiile cu copiii şi tinerii.





Au fost realizate în cadrul proiectului PREL implementat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în perioada 2014-2015. Accesul la aceste materiale este gratuit atât pentru toate cadrele didactice interesate, cât și pentru elevi.

Materiale pentru copii de ciclul primar:
http://video.elearning.ubbcluj.ro/?page_id=690

Materiale pentru copii de gimnaziu:
http://video.elearning.ubbcluj.ro/?page_id=692

Materiale pentru liceeni:
http://video.elearning.ubbcluj.ro/?page_id=694

Mulţumim, echipa PREL, aţi făcut o treabă grozavă!

miercuri, 30 martie 2016

Sfântul Serafim de Sarov - PPS

În octombrie am creat un PPS despre Sf. Serafim de Sarov pe care l-am folosit pentru grupa mea de 11-13 ani. Vi-l împărtăşesc. Dar din dar să fie har!
Natalia C.

Sfântul Serafim de Sarov

More presentations from n

Felicitare de Ziua Mamei Crestine



Anul acesta pentru Ziua Mamei Creştine (25 martie, Buna Vestire) am creat nişte felicitări pornind de la un şablon găsit mai de mult pe internet (dacă mi-ar semnala cineva sursa, m-aş bucura; eu nu reuşesc să o mai identific) şi de la imaginea mămicii din cartea de colorat Aşteptându-l pe bebe.
Copiii au colorat, au decorat, iar în interior au scris propriul mesaj. La grupele mai mici, unde nu ştiu să scrie, ei au dictat şi eu am scris :).






Pun şi aici, pe site, şabloanele, poate vă sunt de folos şi vouă:

  • unul pe foaie, dacă lucraţi în familie:




  • două pe foaie, dacă lucraţi cu mai mulţi copii:




                                                                                                                                        Natalia C.


joi, 24 martie 2016

Semne de carte - cadouri de Ziua Mamei Crestine

Iată câteva modele de semne de carte pe care le-am făcut în 2014, diferenţiat pentru cele trei grupe de vârstă pe care le aveam atunci. Le-am printat pe cartoane de culori diferite, iar copiii le-au decorat.
Natalia



Iată şi şabloanele:

Grupa 6-8 ani:
Grupa 9-11 ani: 


Grupa 12-14 ani:


vineri, 18 martie 2016

Asteptandu-l pe Bebe

„Așteptându-l pe Bebe” o carte de colorat lansată cu ocazia Lunii pentru viaţă 2016: “Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”
Poate fi descărcată de aici:
http://studentipentruviata.ro/wp-content/uploads/2016/03/Asteptandu-l-pe-bebe-web.pdf


Planşe de colorat pentru Postul Mare

Oferite de Elenie Grasos de la Orthodox Education.

Planşe pentru Duminica Ortodoxiei, a Sf. Ioan Scărarul, a Sf. Mariei Egipteanca, a Floriilor şi diverse momente din Săptămâna Patimilor.










vineri, 22 ianuarie 2016

Borcanul cu recunoştinţe



Anul trecut, la recomandarea unei prietene, am pus în practică ideea borcanului cu recunoştinţe.
Am dichisit nişte borcane personalizate, fiecare după talent. :) De-a lungul timpului am pus fiecare în recipientul lui bileţele pe care scriam diferite motive pentru care suntem recunoscători. 

Nu ne-am adus aminte mereu să facem asta, ba chiar pe parcursul verii, când nu mai ajungeam la Centru, avem pauză totală.

Cu toate acestea, efectele acestui exerciţiu de recunoştinţă a fost minunat. În seara de Sfântul Ioan ne-am adunat să ne deschidem fiecare borcanul de anul trecut. Am împărtăşit, ne-am adus aminte, ne-am bucurat. Am păstrat borcanele, continuăm şi anul acesta.

Un refreshment al nenumăratelor motive de bucurie şi recunoştinţă e tare, tare fain!

Ideea poate fi aplicată:

  • -          în familie
  • -          în grupurile de cateheză
  • -          la clasă

N.



„Recunoştinţa e o floare rară, spune o vorbă din popor. Dacă ar fi să luăm ca adevărată această zicală, n-am mai avea de ce să ne mirăm că suntem atât de bolnavi sufleteşte şi că este atât de multă suferinţă în lume. Suntem mai mereu nemulţumiţi pentru viaţa, condiţiile în care trăim şi aşteptăm momentul în care să primim şi noi bucuria la care suntem chemaţi, dar către care nu ştim să ne îndreptăm.” (Cristina Sturzu)
„Dacă am fi cu adevărat atenţi la ce se întâmplă în viaţă noastră, din toate am putea culege, asemenea albinei care culege mierea, recunoştinţa. Recunoştinţa pentru fiecare mişcare, fiecare respiraţie, pentru cerul albastru, pentru relaţiile cu aproapele. Şi viaţa ar deveni din ce în ce mai bogată, când aparent ea sărăceşte din ce în ce mai mult.” (Mitropolitul Antonie de Suroj)