vineri, 15 februarie 2013

Aş mânca o portocală



Vârsta jucătorilor: De la 7 ani în sus

Durata: 20 minute

Numărul copiilor: minim 5 jucători 

Obiective: dezvoltarea atenţiei, memoriei, amuzament

Materiale nececesare (opţionale):  o foaie mare şi un marker sau o tablă 


Regulament : Este nevoie de o foaie mai mare sau de o tablă pe care să se scrie numerele portocalelor şi de un marker. Fiecărui copil i se va da o cifra în funcţie de numărul celor care joacă. Aceştia vor fi fiecare câte o portocală cu numărul care i s-a atribuit. Apoi animatorul va spune: „Aş mânca (un nr.) portocale…” Copilul care are acel nr. va răspunde: „De ce (nr. lui) şi nu (va spune un alt nr.)?” Şi tot aşa…
Dacă un jucător greşeşte (nu este atent când este apelat, apelează o portocală care a ieşit din joc), va ieşi din joc, iar ceilalţi trebuie să ţină minte ce numere au ieşit pentru ca să nu le strige. Câştigă copilul care reuşeşte să rămână în joc până la final.
Exemplu:  Animatorul spune: „Aş mânca 3 portocale!”. Copilul cu nr. 3, dacă este atent, va răspunde: „De ce 3 şi nu 10?”; Copilul cu nr. 10, dacă este atent, va răspunde: „De ce 10 şi nu…(altă cifră)? Dacă, de exemplu, nr. 10 nu auzit că a fost chemat şi nu răspunde, este eliminat, iar ceilalţi nu trebuie să-l mai apeleze.

Variantă fără tablă şi marker: Unul dintre copii spune o numărătoare. Cel care este desemnat prin numărătoare e nr.1, apoi de la el se numără pe rând, şi copiii ţin minte ce nr. e fiecare.

Adaptare după mânca o portocală.

Niciun comentariu: