vineri, 19 martie 2010

Planşe de colorat cu Răstignirea Domnului

(Tot un răspuns la ceea ce văd că cei care ajung pe acest site caută pe google.)














8 comentarii:

Delia spunea...

Draga Natalia, mi-ai raspuns acum catva timp la o postare zicand ca ma mai astepti pe aici. uite-ma din nou.
am mai fost pe blogurile tale si pe oriunde trec vad ca vorbesti cu unii altii si li te adresezi foarte familiar. ori ii cunosti personal pe fiecare, ori vezi realmente in orice necunoscut un frate in Hristos. mi-ar placea sa te cunosc personal sa ma molipsesc si eu de felul asta de a fi. pana una alta, iti spun si eu draga Natalia ca admir tot ce faci. si daca tot sunt pe pagina cu planse de Inviere pentru uz didactic, iti sugerez o idee. foarte probabil o stii. se ia o icoana gata facuta cu Iisus Hristos cu coroana de spini pe cap, sa zicem un format A4De preferinta, detaliile cununii de spini ar trebui sa fie cat mai bine reliefate. Se urmareste ca pe tot parcursul postului sau macar in saptamana patimilor, sa fie sensibilizati copiii si sa fie motivati spre fapte bune, in sensul ca de fiecare data cand vor face o fapta buna, cate un spin din cununa se transforma in floare. Ideal ar fi ca fiecare sa aiba propria lui icoana in care isi deseneaza singur floarea transformand-o dintr-un spin. Ideal ar fi sa facem toti exercitiul asta pe tot parcursul vietii.
poate iti amintesti si de mine in rugaciunile tale. cu drag delia

Natalia spunea...

Delia, mă bucur că ai revenit!
În ceea ce priveşte raportarea la ceilalţi, eu sunt cu totul neputincioasă! Domnul însă, în marea sa milostivire, dă putere, iubire şi iertare, dacă cerem...
Îmi place tare mult ideea cu coroana de spini, n-o ştiam! Din păcate nu am găsit o planşă corespunzătoare, care să mă mulţumească. Ai cumva tu? Mi se pare o idee minunată de a le arăta copiilor cum Îl putem bucura pe Domnul şi cum putem transforma durerea lui, provocată tot de noi, în flori.
Domnul să te binecuvânteze!

Delia spunea...

Draga Natalia
iti trimit un link catre ortodoxia tinerilor unde este o icoana in alb-negru cu Hristos cu coroana de spini.

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/category/tinerii-in-biserica/icoane/

Natalia spunea...

Draga mea, e minunată icoana aceea, o să cer permisiunea de a o prelua.
Până atunci, eu am realizat deja săptămâna trecută materialul, ca să îl pot da copiilor sâmbătă:
http://hristosimpartasitcopiilor.blogspot.com/2010/03/activitate-pentru-saptamana-patimilor.html
Mulţumim încă o dată!

Hrab Alexandru spunea...

Pot să foloesc icoanele de pe acest site şi unele materiale? (La icoane mă refer cele alb-negru)Vreau să-i pun pe copii să picteze şi să deseneze. Mulţumesc!

Natalia spunea...

Alexandru, sigur, din asta le-am şi postat. Totul e să fie doar în scop misionar (necomercial), cu acest titlu le-am preluat şi noi.
Mult spor şi nădejde!

Hrab Alexandru spunea...

Mulţumesc, asemnea! Le-am folosit, sau mai bine zis, i-am pus pe copii să le coloreze, sper să am timp să fac o postare cu activitatea!

Hristos a Înviat!

Natalia spunea...

Adevărat a înviat!
Ne-am bucura de un link la postarea cu activitatea!