luni, 24 februarie 2020

Cea mai frumoasă – o carte care inspiră copii și adulți




De curând a apărut la Editura Agaton o minunăție de carte. Autoare sunt Amalia Dragne (text) și Maria Constantinescu (ilustrații).

Cea mai frumoasă este o carte care celebrează viața, iubirea, valorile familiei, bucuria curată ce izbucnește ca un izvor de nestăvilit în fiecare experiență pe care copiii o pot face în contactul nemijlocit cu natura, ajutați de părinți și în compania prietenilor. Natura este locul în care ei se pot simți confortabil – ca în cea mai plăcută casă –, și fericiți – ca în cel mai bogat spațiu, în măsură să le hrănească setea de cunoaștere și nevoia de frumos.” – spune Amalia Dragne.


Cea mai frumoasă este o carte-îndemn pentru copii și o carte terapeutică pentru adulți. Este recomandată de specialiști în domeniul educației, psihologiei și teologiei, ca Nadia Tătaru, Vistiana Long și părintele diacon Sorin Mihalache, dar și de radio-ul pentru copii și părinți Itsy Bitsy.
Cartea poate fi comandată direct de pe site-ul editurii Agaton.


 „Creația lui Dumnezeu ascunde unele dintre cele mai profunde lecții pentru viață. Cartea aceasta minunată ne propune să (re)învățăm să receptăm Creația, în întreaga ei complexitate, și să le-o descoperim și copiilor noștri; să-i ajutăm să o sesizeze și să o priceapă ca loc dăruit pentru cultivarea dorinței de cunoaștere, ca spațiu de educație a sensibilității pentru frumos, ca loc de restaurare a sănătății și ca scară către Dumnezeu Creatorul. Însoțindu-i mereu în viață, Creația s-ar vădi ca o școală a viețuirii spirituale, o excelentă introducere la viața deplină în Dumnezeu.”

Lect. Dr. Arhid. Adrian Sorin Mihalache, teolog,
doctorand în fiziologie și neuroștiințe fundamentale

Niciun comentariu: