sâmbătă, 19 mai 2012

Joc: "Bârfa fără fir"


E un joc pe care l-am găsit aici, un fel de "telefonul fără fir"

Moto: „Când nu mai sunt lemne se stinge focul şi dacă nu mai este nici un defăimător se potoleşte cearta.” (Pilde 26, 20)

Se joacă ca şi telefonul fără fir, dar copiii au de transmis fraze întregi, mai complicate. Cred că ar fi bine să fie pregătite de catehet înainte, pe bileţele. Exemple:
„Chiar mi-a plăcut rochia Cristinei, pentru că are dungi şi carouri. Totuşi, eu sunt mai plinuţă decât ea şi nu cred că mi-ar sta bine.”
„Dacă aş avea un câine, mi-ar plăcea să arate ca cel al Danielei, pentru că are urechi ascuţite şi când dă din coadă loveşte chestiile de pe măsuţa de cafea. E foarte amuzant.”

Văzând transformarea pe care o suportă mesajul trecând pe la mai mulţi vorbitori, copiii vor înţelege cum funcţionează bârfa şi răul pe care îl poate face.

Concluzie:
Câteodată nu ne putem abţine să nu bârfim, dar ar trebui să ne aducem aminte mereu ce uşor pot fi prost înţelese cuvintele noastre, sau schimbate. Ar trebui să ne străduim mereu să păstrăm exactitatea mesajului care ne-a fost transmis, şi să spunem mai departe doar lucrurile bune. Relaţiile dintre oameni ar fi mult mai bune.

Niciun comentariu: