luni, 20 februarie 2012

Bingo pentru Postul Mare

Au început pregătirile pentru Postul Mare. În fiecare an încerc să le transmit copiilor dragostea mea pentru această perioadă minunată, de aceea mă bucur mult când găsesc activităţi practice în acest sens, cum este cea prezentată de Elenie: un joc BINGO pentru Postul Mare.


Cum l-am jucat:
Fiecare copil a primit o foaie (o tablă de joc). Cartonaşele unei alte table de joc le-am decupat şi amestecat într-o pungă (sau căciulă :) ). Pe rând, fiecare copil a tras câte un cartonaş, confruntând cu tabla lui de joc şi colorând pătratul respectiv. Tot aşa, până fiecare copil a obţinut o linie (orizontală, verticală sau diagonală) de 5 pătrăţele colorate. Activităţile din linia respectivă sunt un angajament al lui faţă de Domnul Hristos, de îndeplinit în Postul Mare. (Când se terminau pătrăţelele le băgam pe toate la loc, iar când un copil trăgea un cartonaş pe care l-a avut, stătea o tură, fără să coloreze nimic).
Elenie mi-a oferit macheta word în engleză, eu am făcut traducerea unor cartonaşe şi adaptarea/înlocuirea altora, care nu se potrivesc la noi, şi am schimbat casetele astfel încât să iasă 5 variante diferite (variantele diferite ajută copilul să se concentreze pe tabla lui şi să elimine din ispita „concurenţei” în găsirea cartonaşelor), plus cea din care se decupează cartonaşele.
Iată un document în care am inclus toate aceste pagini.
Bingo Pt Postul Mare

Dacă aveţi întrebări suplimentare, vă stau la dispoziţie.
Post cu folos să aveţi!
N.

4 comentarii:

Lada cu minuni spunea...

Imi place tare mult aceasta idee, sigur vom printa materialul. Daca nu vom face activitatea anul acesta (fetele-s la bunici), lasam pentru anul urmator!
E cumva pentru copii mai maricei? Asa imi face impresia!
Multumesc!

Natalia spunea...

Eu l-am făcut cu grupa mea mare, adică 10-12 ani. A fost perfect pentru ei. Realizează mult mai bine ce este Postul decât grupa mijlocie(7-8 ani).
Dar depinde şi de precocitatea duhovnicească, care vine şi din trăirea familiei. Deci cred că se poate lucra bine şi cu copii mai mici care trăiesc Postul în familie.
vă îmbrăţişez pe toate!

Pr. Titus spunea...

Multumim pentru aceasta idee. Am aplicat-o i eu cu grupa mea de copii (8-12 ani) si au fost foarte incantati.

Natalia spunea...

Cu drag, mă bucur mult!