Am imprimat cele 3 pagini, le-am decupat şi lipit împreună cu copiii, apoi ne-am jucat.
Pentru cei care nu ştiu engleză, regulile sunt următoarele: se dă cu zarul, avansând pe tabla de joc. Dacă ajungi pe un curcubeu, trebuie să iei un cartonaş şi să faci ce scrie acolo. Cine ajunge primul câştigă (eu am modificat aici şi am zis că cine ajunge primul trebuie să îi aştepte şi pe ceilalţi, pentru că arca pleacă abia când se urcă toate animalele).
Copiilor le-a plăcut mult (mai mult decât un alt joc pe care îl avem), pentru că l-am făcut să fie un joc al iubirii, nu al concurenţei. Toţi trebuie să urcăm în arcă, şi chiar dacă unii ajung mai repede, îi aşteaptă şi pe cei care vin mai greu şi ne bucurăm când se urcă toată lumea, pentru că plecăm împreună la drum.
N.C.
Draga Natalia, nu credeam ca as putea recomanda un site pe teme de religie care sa nu fie ortodox, dar cautand ceva despre lucru manual am dat de un blog, unde la capitolul metodica religiei,pedagogie, metodologie se pot gasi multe resurse si idei, evident schimband ceea ce e de schimbat. Trebuie sa recunosc ca sunt creativi cu sau fara influente de prin occident. Pe de alta parte trebuie sa avem discernamant si sa nu "importam" in ortodoxie tot ce ni se pare bun la altii, numai de dragul formei si sa pierdem esenta.
RăspundețiȘtergerehttp://grupecopii.wordpress.com/2010/02/23/metode-de-memorare-a-versetelor-biblice/
cu respect delia, o trecatoare pe aici.
Delia dragă, am apelat şi eu de câteva ori la resursele şi ideile ne-ortodocşilor, bineînţeles cu modificările necesare. E un domeniu unde noi, ortodocşii români, mai avem enorm de lucru, mai bine zis nu am prea făcut nimic. Americanii stau foarte bine, şi prefer resursele lor, dar nimic nu este de neluat în seamnă, dacă poate fi făcut de folos. Mulţumesc mult de link şi te aştept şi pe viitor!
RăspundețiȘtergere